Stukafest in Tilburg


Verslag geschreven over Stukafest voor tilburgisthuis.nl (link opent in nieuw venster): Een stukje uit de inleiding:

Afgelopen donderdag heb ik verschillende studentenhuizen bezocht tijdens Stukafest. Dit is een ‘festival’ waarbij je jezelf door een stad navigeert langs verschillende studentenkamers om optredens van cabaretiers, muzikanten en dichters te zien. Bij deze een verslag!

Daan Taks, nachtdichter van Tilburg
Een dichter die naar eigen zeggen zijn pen in z’n eigen bloed doopt en soms ‘gloeit suddert en stooft’. Gisteravond vierde de Tilburgse dichter Daan Taks alvast het begin van de herfst, door ons mee te nemen in een mysterieuze sfeer.
Nadat we werden ontvangen in een studentenhuis aan de Noordhoekring, met bier voor een euro, kreeg hij de huiskamer stil. Het licht ging uit, hij liep tussen ons door. Als een soort prediker droeg hij zijn gedichten professioneel en krachtig voor. Staande op een bierkrat, zittend op de vloer en zwervend tussen het kleine publiek. Met een flowend ritme, drie toegiften en een bijna gemolde lamp, vermaakte hij de ‘Stukafesters’ ten top. 

Ik was geboeid door zijn geportretteerde ‘naakte waarheden’. Terwijl hij gedichten voordroeg, kleedde hij zich uit om vervolgens in zijn boxershort het publiek over de zomer te vertellen en te eindigen. Daan Taks is te volgen op zijn blog en op 18 Maart te zien aan het NS-plein, nummer 16

“Helaas was crowdsurfen in de huiskamer niet toegestaan…”

Lees het volledige artikel verder op tilburgisthuis.nl !

En ow jah, check zeker de website van de Nederlandse band Yesterdays Men. Hun act was voor ons het toppunt van de avond. De website ziet er gaaf uit en de muziek sluit goed aan op mijn smaak. Maar ja, smaken blijven verschillen natuurlijk 🙂

Yesterdays Men

Een impressie van het eindfeest door middel twee foto’s 🙂

Eindfeest Stukafest

Eindfeest Stukafest

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s