Oud Monopoly levert €105.000 op


Zelf speel ik nog regelmatig Monopoly. Over de hele wereld zijn sinds het ontstaan van het spel al meer dan 275 miljoen Monopoly- bordspellen verkocht. Onlangs is één van de eerste Monopolyspellen voor 90.000 pond (meer dan 105.000 euro) geveild. Het is één van de 5.000 Monopolyspellen die door de bedenker Charles B. Darrow (alhoewel er nog steeds discussie is, over of hij wel echt de bedenker was en niet Elisabeth Magie) in 1933 op de markt gebracht werd met de huidige spelregels.
Dit is vermoelijk het enige originele exemplaar dat nog bestaat uit die tijd. Ik wist tot nu toe niet dat het originele boord rond was.

Het is gemaakt van tafelzeil en de diameter van het boord was ongeveer 83 centimeter. De huisjes en hotels waren gemaakt van dennebos en de kleuren waren met een pen aangebracht op het zeil. De handleiding was gemaakt van carbon.

Atlantic City

De straatnamen waren gebaseerd op die van Atlantic City. Het spel werd zo snel populair, dat er twee jaar later een Monopolyspel verkrijgbaar was met straatnamen van Londen.

Dankzij DailyMail, via Gizmodo, plaatje is van: bnps.co.uk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s