Komt Google met een nieuw ‘social network’ genaamd Google Circles?


Geruchten, zo noemt John Kennedy het. Maar niet zomaar geruchten, want het lijkt er sterk op dat Google een eigen sociaal netwerkplatform gaat lanceren waarop je foto’s, video’s en statusberichten met elkaar kan delen. Google ontkende tijdens de ‘New Media event South by Southwest Interactive’, dat het zogenaamde Google Circles gelanceerd zal worden.
Google Circles zou volgens geruchten gelanceerd worden als concurrent van Facebook en Twitter. Wat gebruikers delen zou alleen gedeeld worden binnen de meest toepasselijke en geschikte cirkel van sociale contacten. Dus niet met alle contacten.

Sergey Brin, één van de oprichters van Google, zou zich momenteel voornamelijk focussen op het ontwerpen van nieuwe ‘social networking’ technologieën. Zijn collega Chris Messina, bevestigd dit vermoeden. Hij is namelijk betrokken geweest bij het ontwerpen van een platform als BarCamp. Ook Jonathan Sposato werkt bij Google, die twee van zijn bedrijven verkocht aan Google: Piknik en Phatbits, wat later omgetoverd werd tot Google Gadgets.

Volgens ReadWriteWeb is Google zeker wel ergens mee bezig, maar Chris Messina ontkent dit.

Gaat Facebook de online advertentiemarkt beheersen?

Google moet zich volgens John Kennedy bezig gaan houden met social networking. Al is het alleen maar om tot strategische productinnovatie te komen. Maar natuurlijk ook om met concurrenten als Facebook de strijd aan te gaan. Facebook zou namelijk best eens Yahoo over kunnen nemen, waardoor zij het grootste marktaandeel krijgt in de online advertentiemarkt van de Verenigde Staten.

Advertenties

3 gedachtes over “Komt Google met een nieuw ‘social network’ genaamd Google Circles?

  1. @ Jorgo, inderdaad interessant om te volgen.

    @Gijs, misschien is het een idee om eens op Facebook te kijken wat er aan geruchten rond gaat over deze onderwerpen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s