Google(+) en social sharing, gaan wij het gebruiken?


Dat Google met ‘iets nieuws’ bezig was, merkten wij al op aan het nieuwe ‘design’ op de Google startpagina. Het logo is  hierdoor iets kleiner en de zwarte ‘taakbalk’ valt flink op in de vertrouwde en overwegend blanco pagina. Op deze manier probeert Google de aandacht van bezoekers te vestigen op (Lees: Uit te sloven met) de vele diensten die Google heeft. En Google wil natuurlijk dolgraag dat wij deze ALLEMAAL uitproberen.

Google

Maar  Google+ was niet te vinden in de taakbalk… Google+ werd op de officiële blog (Opent in nieuw venster) van Google niet eens genoemd. Maar als je eenmaal aangemeld bent voor Google+ en inlogt, verandert er direct het één en ander aan de homepage van Google. (Lees verder: dankzij Gizmodo)

Dit plaatje komt van de website van Gizmodo, nadat Matthew ingelogd was op Google en zich aangemeld had voor Google+. (Van Google+ kan momenteel nog maar een kleine hoeveelheid mensen gebruik maken.)

Thanks to Gizmodo, links to Gizmodo

Zodra je ingelogd bent op Google, kan je uitnodigingen ontvangen van anderen om je aan te melden bij Google+. Dit zal één van de manieren zijn waarop Google zal proberen om zoveel mogelijk ‘Googlers’ warm te krijgen voor Google+.

Social Sharing en Google+ op de SmartPhone

Uiteraard is er ook een App die verschillende functies van Google combineert om ‘social sharing’ zo aangenaam mogelijk te maken. De basisfuncties zijn Circles, Huddle, Photos en Stream. Dankzij Circles kan je binnen een specifieke (door jouw of door een vriend gemaakte)  groep video’s, nieuws, updates en andere informatie delen.

Huddle is een chatdienst waarmee je groepen aan kan maken om met elkaar een uitje, een vakantie of om andere dingen te plannen. Photos zorgt ervoor dat je heel gemakkelijk foto’s en video’s kan delen met meerdere, of door jouw geselecteerde vrienden binnen de ‘cloud’. En Stream zorgt ervoor, net als bij de NewsFeed van Facebook, dat je een live tijdlijn hebt met de updates van je vrienden.

Ik ben benieuwd of ik Google+ meer zal gaan gebruiken dan Facebook. Het ziet er in ieder geval wel functioneel uit en het zal mij benieuwen of er ook een app komt voor iOS, zodat ik Google+ ook met de iPad en anderen het met de iPhone kunnen gebruiken.

Zal Google+ de grote concurrent worden van Facebook?

Het zou mij enigszins verbazen… Bestaande vrienden zouden massaal over kunnen stappen op Google+, maar misschien dat het grootste deel van mijn vrienden op Facebook, het zo langzamerhand zat is om alweer een nieuwe sharing-dienst uit te proberen. Of toch niet…?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s