[CBS stats] 12.2 miljoen mensen in NL op internet


Het CBS heeft eergister een persbericht uitgegeven over mobiel internetgebruik. Uit dit persbericht blijkt onder andere dat Nederland in het voorjaar ruim zes miljoen mobiele internetters telde van 12 tot 75 jaar. In het afgelopen jaar is dit aandeel flink gestegen ten opzichte van voorgaande jaren aldus het CBS.

Bron: CBS

Verder blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 12.2 miljoen mensen (93% van de onderzochte populatie) in Nederland internet gebruikten. 36 procent van de “internetters” in Nederland ging in 2010 ‘mobiel online’. De komst van de SmartPhone gaat dus niet ongemerkt voorbij. Ook de laptop is nog in trek, er ging namelijk ruim 20% van de internetgebruikers online met een laptop. Dat aandeel was vorig jaar niet heel anders, maar vergeleken met 2007 wel anderhalf keer zo hoog. Toen was dit aandeel namelijk nog 13 procent.

Sociale Netwerken

Ook de sociale netwerken zijn in trek bij de “online populatie”. 53 procent van hen gaf aan dat zij, de drie maanden voorafgaand aan het onderzoek, actief waren op netwerksites als Hyves, Facebook of Twitter. Het CBS heeft ook naar buiten gebracht dat één op de vijf internetgebruikers ‘actiever’ is op LinkedIn.

Ook heeft het CBS meer cijfers gepubliceerd over webwinkelen.

Lees daarover meer in het persbericht. Om meer statistieken in te zien kan je een PDF-document van het CBS downloaden. Klik hier om dat bestand te openen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s