Mobiel betalen met een SMS


CM, het bedrijf dat de grootste verwerker van SMS-diensten is in Europa, maakt mobiele betalingen per SMS mogelijk. Het bedrijf zal dit jaar nog de dienst lanceren, tijdens de uitzendingen van ‘Het Glazen Huis’ in Leiden. Zo wordt het dus mogelijk om donaties (van maximaal 10 Euro)  per SMS aan het Rode Kruis te doneren.

Het enige wat nodig is om de betaling te kunnen doen is het verzenden van een “betaalwoord” per SMS, nadat je jezelf hebt aangemeld op de website. Het is niet nodig om vooraf een saldo te storten en een credit card is ook niet nodig. Het “betaalwoord” SMS je simpelweg naar 3669 en zo kunnen producten tot een bedrag van vijftig euro dus afgerekend worden. Het enige wat je nodig hebt is dus een mobiel en een bankrekening. Mocht er iets mis gaan tijdens de betaling, dan draait CM zelf op voor de opgelopen ‘schade’.

Een groot voordeel van deze manier van betalen is dat het SMS-netwerk goed te beveiligen is ten opzichte van het internet. Tevens heb je dus ook geen internet nodig en is elke mobiel geschikt voor deze vorm van betalingen verrichten.

Nieuwe trend

Volgens mij zal deze nieuwe dienst een nieuwe trend vormen. De dienstverlener heeft namelijk groot draagvlak onder financiële instellingen en TV-aanbieders. Het bedrijf is ook van plan om de dienst, na de lancering in Nederland, in Europa te introduceren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s