Noten en Google, rond de wereld zwemmen en honkbal


Elke week ontvang ik een humoristische nieuwsbrief van Dave. Dit keer deel ik graag wat hij onder andere tegenkwam op internet. Laatst had ik trouwens een discussie over wat correcter Nederlands is, ‘op internet’ of ‘in internet’? Upload je iets naar internet, of in internet? Denk er eens over na, misschien kan je mij overtuigen welk van de twee beter is.

Going nuts on Google

Jeffrey Braverman heeft een probleem. Mensen kunnen zijn noten niet vinden. In de afgelopen jaren heeft Braverman zijn familiebedrijf verhuist naar de online wereld. Het bedrijf zette daarna in korte tijd 20 miljoen omzet om per jaar, maar toen maakte hij de grote stap.

Hij betaalde een paar honderd duizend dollar om een perfecte domeinnaam te kunnen bemachtigen: nuts.com. Sinds deze verandering ziet Braverman een enorme daling in bezoekersaantallen die via Google zijn pagina’s bezoeken.

Dit voorbeeld beschrijft maar weer eens de enorme macht van Google in de verschillende markten. Het laat ook zien dat je als expert binnen een bepaalde markt, je ook een expert moet zijn of in de hand moet nemen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie.

Rond de wereld zwemmen

Achttien jaar geleden verloor Philippe Croizon zijn armen en benen bij een ongeluk. Deze zomer is hij van plan om rond de wereld te zwemmen.

Honkbal is niet voor kinderen

Vrij recent onderschepte een volwassen man de honkbal vlak voordat een jongetje van vijf jaar oud hem kon vangen. De bal werd in het publiek gegooid door een bekende honkballer van de Giants. Dat was natuurlijk jammer. Dat de volwassen man de bal niet aan het jongetje gaf, maar aan een jonge dame naast hem, was alleen nog erger. Het jongetje moest huilen… Zoals de Televisie-commentator in de video zegt: “Hij zal zich realiseren dat dit nog maar een fractie is van hetgeen hij in het echte leven mee zal maken. Het zal nog veel erger worden kinderen.”

Check hier de video

Later heeft iemand het jongetje toch nog een bal gegeven. 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s