De club van de Feiten


De infographics die ik tot nu toe plaatste zien er wel mooi uit, maar het is altijd lastig om de betrouwbaarheid van de getoonde cijfers te achterhalen. Vaak staan er links onder een infographic die naar andere artikelen verwijzen. Die bevatten soms helemaal geen concrete vermeldingen over de gebruikte onderzoeksmethoden.

The Fact Club (TFC?)

In samenwerking met onder andere BNR, het CBS, het Bureau Stedelijke Planning en SEO Economisch Onderzoek, voorziet TFC de lezer van verrassende infographics, zogenaamde `fact reports`, over de verkiezingen. Alle infographics zijn voorzien van een verantwoordingsdocument en bronvermeldingen. Ik ben benieuwd wat en/ of de website nog meer in petto heeft.

De reden van bestaan van `The Fact Club` luidt op de website als volgt:

Een goed functionerend, informatief en constructief publiek debat is de basis van een democratische rechtsstaat. Argumenten op basis van feiten zijn een belangrijke voorwaarde voor een kwalitatief hoogstaand publiek debat. Wij constateren, dat losse meningen belangrijker zijn geworden dan onderbouwde argumenten. Daarom willen wij het publieke debat voeden met feiten. Dit doen we op thema’s waar de komende jaren veel gaat veranderen: arbeidsmarkt, leefomgeving, energie, zorg en immigratie.

Ga naar de website van The Fact Club om het Fact Rapport over de verkiezingen en uitspraken van politici gespiegeld te zien worden tegen de feiten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s