Virtual Reality content marketing


Goede Virtual Reality content bieden brildragers levensechte ervaringen. Een krachtig middel om mensen te raken en te interesseren voor ‘de wereld’ van een merk.

Mensen kijken niet alleen naar een VR verhaal, ze voelen het.

Virtual Reality storytelling

Met de mogelijkheden van VR zou content marketing weleens een nieuwe impuls kunnen krijgen. Want VR content is online, in browsers, met smartphones en headsets te beleven. Cross device compatible (en meetbaar) dus.

Sarah Hill, CEO van storytelling bedrijf StoryUp, onderzoekt de impact van Virtual Reality op doelgroepen en beantwoordt in een artikel vragen over wat de impact van Virtual Reality op content marketing kan zijn.

Hill geeft aan dat onder andere dat onderzoek aantoont dat het bieden van een VR-ervaring als merk, een positieve associatie oplevert bij doelgroepen. “62 procent van de consumenten zeggen dat zich meer betrokken zouden voelen bij een merk dat een VR-ervaring aanbiedt. 71 procent van hen vindt een merk toekomstgericht wanneer zij Virtual Reality technologie gebruiken.”

De kracht van Virtual Reality content vat ze in enkele woorden mooi samen: “Wij categoriseren onze verhalen op basis van reacties van het brein zoals hoop, geluk, motivatie en empathie. Mensen kijken niet alleen naar een VR verhaal, ze voelen het.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s